Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

1 000 elbussar nu i Moskva

Moskva har nu tagit emot sin 1000:e batteribuss. Foto: Mosgortrans.

Busstrafiken i Rysslands huvudstad Moskva elektrifieras nu i ett rasande tempo. Nyligen (klicka här) kunde vi rapportera att staden hade fått sin 900:e batteribuss. Nu meddelar lokaltrafikföretaget Mosgortrans att man tagit emot sin 1000:e elbuss. Mosgortrans svarar för buss- och spårvägstrafiken i Moskva.

Moskva planerar nu att köpa ytterligare 600 batterielektriska bussar under 2022 och minst lika många under nästa år. Målet är att ha mer än 2 200 elbussar i trafik i slutet av nästa år. Då kommer nästan 40 procent av Mosgortrans bussflotta att bestå av elbussar.

Elektrifieringen av busstrafiken i Moskva har gått i ett mycket högt tempo. De första elbussarna kom under 2018 och är således nu inne på sin fjärde vinter, enligt Mosgortrans utan att de tuffa Moskvavintrarna har stört trafiken.

Målet är att alla bussar i den ryska huvudstaden ska vara emissionsfria år 2030 då de ”vanliga” elbussarna också ska ha fått sällskap av bränslecellsbussar.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)