Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jämtland-Härjedalen: Framtida trafiksatsningar hotas av pandemin

Framtida satsningar kan hotas av pandemin. Arkivbild: Ulo Maasing.

Om inte resandet och ekonomin återhämtar sig relativt snabbt finns det en risk för att framtida satsningar på kollektivtrafiken inte blir av. Det varnar Jörgen Larsson (C), ordförande för Länstrafiken i Jämtland – Härjedalen i SR P4 Jämtland.

– Kortsiktigt finns det inga planer på att reducera utbudet på grund av pandemin. Vi har kört med fullt utbud under hela pandemin. Men långsiktigt kan det få konsekvenser på linjesträckningar och turtäthet om inte resenärerna återvänder och ekonomin återhämtar sig relativt snabbt.

För de ökade kostnader och minskade intäkter som kollektivtrafiken drabbas av idag utgår inget statligt stöd. Men Jörgen Larsson säger till P4 Jämtland att han hoppas att ett sådant stöd kommer. Idag täcks kostnaderna av regionens skattepengar.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)