Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Marginellt bättre för hotellen i december

Hotell Scandic Haymarket i Stockholm. Stockholmshotellens logiintäkter i december var 21,3 procent lägre än i december 2019. Foto: Wikimedia Commons/Holger Ellgaard.

Den ekonomiska återhämtningen för svenska hotell fortsatte under december. Logiintäkterna ökade jämfört med november, men endast marginellt. Jämfört med december 2019, alltså innan pandemin, var hotellens logiintäkter drygt nio procent lägre. Tuffast är det alltjämt för Stockholmshotellen som i december hade 21,3 procent lägre intäkter än i december 2019. Det visar helt nya siffror från Benchmarking Alliance som Stockholms Handelskammare låtit analysera.

I Sverige som helhet var logiintäkterna 9,2 procent lägre i december 2021, jämfört med samma månad 2019 och för Sverige exklusive Stockholm stannar siffran på -0,5 procent.

– Givet situationen är det ganska bra siffror, men man kan inte sticka under stol med att branschen plågats hårt under lång tid och sannolikt har ytterligare någon väldigt utmanande månad framför sig. Det kommer vara otroligt viktigt att regeringen och myndigheterna får stödåtgärderna att fungera bra för dessa företag, säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare.

I Sverige uppgick de totala logiintäkterna till 1 197 miljoner kronor för december 2021. Det kan jämföras med endast 398 miljoner kronor i december 2020 och 1 318 miljoner i december 2019.

Hotellen i Stockholm fick tog sammantaget in 431 miljoner kronor på logi, jämfört med 548 miljoner kronor i december 2019. Jämfört med december 2020, då siffrorna stannade på 120 miljoner kronor, utgör det en förbättring med 260 procent.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)