Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler stängda framdörrar

Bussresenärer i Örebro län får från och med måndag inte använda framdörrarna. Foto: Alexander von Sydow.

På allt fler håll i landet stängs nu åter framdörrarna på bussarna med anledning av covid-19-pandemin. På fredagskvällen meddelade Länstrafiken Örebro att framdörrarna på de bussar som kör för Länstrafiken kommer att stängas från och med måndag den 10 januari. Det kommer dock att ta några dagar innan dörrarna har stängts på samtliga bussar som kör för Länstrafiken. Västmanland och Värmland stänger också framdörrarna på måndag.

Det blev en kort tid med öppna framdörrar för Länstrafiken Örebro. Efter den förra stängningen öppnades dörrarna i början av november.

För resenärerna innebär det att man inte längre kan validera eller köpa biljetter framme hos föraren. Istället hänvisas resenärerna till att köpa biljett i Länstrafikens app eller webshop, alternativt hos försäljningsombud och Länstrafikens kundservice.

Arne Andersson, direktör för kollektivtrafikförvaltningen i Västmanland. Foto: Region Västmanland.

I Västmanland stängs framdörrarna på VL:s bussar från och med måndag enligt ett beslut som kollektivtrafikförvaltningens ledning fattade på fredagen.

– Det finns en oro i förarkåren för att man ska bli smittad, säger Arne Andersson, direktör för regionens kollektivtrafikförvaltning, till SR Västmanland.

På fredagseftermiddagen meddelade också Kalmar Länstrafik, KLT, att man kommer att spärra passagerarplatserna längst fram i regionbussarna från och med måndag. Däremot har man inte beslutat att stänga framdörrarna.

Även i Värmland stängs framdörrarna på bussarna från och med måndagen, vilket vi tidigare rapporterat om (klicka här), likaså i stadstrafiken i Boden. Redan innan jul stängde det kommunägda bussföretaget i Luleå, LLT, framdörrarna på sina bussar. Framdörrarna har också åter stängts på en del regionala linjer i Norrbotten och Västerbotten.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)