Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer infotainment i Skåne

Skånetrafiken investerar i mer infotainment från MultiQ. Bild: MultiQ.

Skånetrafiken, som svarar för kollektivtrafiken i Region Skåne, fortsätter sitt samarbete med IT-företaget MultiQ och har beställt infotainment för 6,4 miljoner kronor till bussar. Beställningen ligger inom det ramavtal som Skånetrafiken har tecknat med MultiQ. Leveransen sker i december när de aktuella bussarna sätts i trafik.

Det gör det möjligt för Skånetrafiken att kommunicera digitalt med sina kunder. Via digitala skärmar, infotainment, ser resenärerna var fordonet befinner sig och hur långt det är till nästa stopp. De får information om aktuella anslutningar och eventuella störningar. Skånetrafiken har möjlighet att snabbt gå ut med information till sina resenärer.

Utöver trafikinformation visas kampanjer, erbjudanden samt nyheter och väder. Infotainment är en mix av aktuell trafikinformation samt underhållning. Skärmarna ska skapa mervärde och bidra till en minskad upplevd restid.

– Vårt samarbete med Skånetrafiken har pågått under många år och tillsammans har vi utvecklat kundanpassade fordonsskärmar med infotainment samt kommunikationslösningar för hållplatser, perronger och stationer. Skånetrafiken är en partner med höga ambitioner inom digitalisering och kommunikation”, säger MultiQ:s tillförordnade vd Johan Husberger.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)