Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobinaföretag tar över omsorgsresor på Gotland

Nobinaägda Telepass AB har vunnit nästan alla omsorgsresor på Gotland.

Nobinaägda Telepass AB tar den första juli över nästan all färdtjänst, skoltaxi och sjukresor på Gotland. Detta, sedan Region Gotland nu har blivit klar med sin upphandling av omsorgsresorna för de kommande fyra åren. Telepass tilldelades 32 av 33 upphandlade fordon, både personbilar och specialfordon.

– Vi ser Gotland som ett spännande och viktigt uppdrag för vår verksamhet som kvalitetsleverantör inom omsorgsresor och är väldigt glada för tilldelningen, säger Otto Svensson, vd på Telepass.

Telepass planerar nu att rekrytera omkring 45 förare på ön. Uppdraget kommer att drivas lokalt på Gotland, där Telepass kommer att bidra med sin kunskap, erfarenhet och resurser inom hållbarhets- och kvalitetsarbete.

– Erfarenheter av ett nytt trafikområde stärker hela verksamheten genom att fånga upp tankar och arbetssätt som finns på den lokala marknaden, säger Otto Svensson.

Telepass är en del av Nobinas affärsområde Nobina Care som utöver Telepass även består av Samtrans Omsorgsresor och Göteborgs Buss.

– Med Telepass på plats på Gotland är vi glada och stolta över att ytterligare få möjlighet att stärka vår position som leverantör av omsorgsresor med hög kvalitet, säger Eric Steijer, Marknadschef på Nobina Care.

Avtalsspärr råder fram till och med 24/1.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)