Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina avnoterar aktierna

Avnoteras från Nasdaqbörsen. Foto: Ulo Maasing.

Sedan det på måndagen (klicka här) blev klart att ägarna till 92,8 procent av aktierna i Nobina AB tackat ja till att överlåta sina aktier till investmentbolaget Basalt genom Ride BidCo har nu Nobina begärt att aktierna avnoteras från Nadaqbörsen i Stockholm.

Ride BidCo har meddelat styrelsen i Nobina att man kommer att begära att återstående aktier i Nobina tvångsinlöses. Dessutom har köparen begärt att aktierna i Nobina ska avnoteras från Nasdaq Stockholm.

Därför har styrelsen för Nobina ansökt om avnotering av aktierna i Nobina från Nasdaq Stockholm. Nobina uppger att man kommer att offentliggöra vilket datum som blir sista dag för handel så snart Nobina har erhållit besked om detta från Nasdaq Stockholm.

Nobina kommer också att kalla till en extra bolagsstämma, bland annat för att utse en ny styrelse i företaget.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)