Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nordisk bussbransch i fokus för framtidsspaning

Den nordiska bussbranschen och framtidsfrågor står i fokus på tyska Bus2Bus´ webinarium.

Konsekvenserna av pandemin för kollektivtrafik och bussturism tas upp, men framtidsfrågorna står i fokus för det webinarium som den tyska bussmässan Bus2Bus arrangerar den 20 januari. Webinariet är avgiftsfritt och riktar helt in sig på Norden. Ny teknik, alternativa drivlinor, spännande utvecklingsprojekt är flera av de områden som tas upp i webinariet. Från Sverige medverkar bland andra Sveriges Bussföretags Anna Grönlund, Frida Christensson som arbetar med Smart Public Transport vid Telia och Ulo Maasing från bussmagasinet.se.

Webinariet ingår i en serie av sådana inför årets upplaga av själva mässan Bus2Bus som äger rum i Berlin den 27 – 28 april.

I en digital roadshow har mässan besökt flera länder i Europa. Nu är det alltså de nordiska ländernas tur med deltagande av mobilitets- och bussexperter från olika håll i Norden.

Bus2Bus är en mässa som inte bara är en bussmässa, utan ägnar ett stort utrymme åt framtidsfrågor, utveckling, ny teknik och startups. På flera av dessa områden ligger Sverige och övriga Norden i framkant. Det gäller fossilfri kollektivtrafik, att utnyttja digitaliseringens möjligheter, fordonsutveckling med mera.

Bland deltagarna finns Anna Grönlund, branschchef vid Sveriges Bussföretag, Frida Christensson, affärsutvecklare för smart kollektivtrafik, Telia, Pedram Nadim, projektledare för energisystem vid Ruter, trafikhuvudman i Oslo, Harri Santamala, vd för Sensible 4 i Finland som utvecklar självkörande fordon samt Sampo Hietanen, vd för MaaS Global/Whim i Helsingfors som arbetar med mobilitet som en tjänst. Moderator är Ulo Maasing, bussmagasinet.se.

Webinariet hålls på engelska och är avgiftsfritt, men man måste registrera sig i förväg. Klicka här för att komma till Bus2Bus registreringssida. Tid: torsdag 20 januari klockan 10.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)