Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svealandstrafiken: Nio av tio utan anmärkning

Nio av tio bussar hos Svealandstrafiken gick i fjol igenom kontrollbesiktningen utan någon anmärkning alls. Foto: Svealandstrafiken.

Närmare 90 procent av Svealandstrafikens drygt 320 bussar kontrollbesiktigades utan att få någon som helst anmärkning, rapporterar det samhällsägda bussföretaget. Siffrorna är inte bara en förbättring mot 2020, utan också över det mål som företaget satte för 2021.

När resultatet av de obligatoriska, årliga besiktningarna för 2021 nu sammanställts visar det sig att 89 procent av samtliga bussar klarat sig utan någon anmärkning, vilket är något högre än företagets mål på 87 procent godkända bussar. Det är också en förbättring mot 2020 då siffran landade på 88 procent.

– Att nio av tio bussar klarat sig från anmärkningar är ett gott betyg till vår verkstadspersonal. Vi slår vårt mål och ligger även över föregående periods siffror, vilket är bra då vi tar steg i rätt riktning. Nu fortsätter vårt arbete med att utveckla våra processer och skaffa oss mer kunskap om våra fordon och system, säger Peter Beckman, Produktionschef på Svealandstrafiken.

– Även om vi alltid siktar på noll anmärkningar är detta ett bra utfall. Vi har haft en del personalomsättningar på våra depåer senaste tiden, men nu har vi börjat bli mer bekväma och erfarna i våra roller, vilket också resulterar i ett bättre resultat. Vi siktar givetvis ännu högre för 2022, säger Johan Agemalm, Ansvarig Verkstäder på Svealandstrafiken.

Svealandstrafikens bussflotta består idag av drygt 320 bussar, varav de allra flesta drivs av biogas. Under 2021 beställde Svealandstrafiken 10 elbussar från Volvo med option på ytterligare sju. Leverans av de tio bussarna är planerad till första halvan av 2022.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)