Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svagare krisstöd minskar svenska bussföretags konkurrenskraft

Det finns skillnader mellan de nordiska länderna när det gäller stödåtgärder till bussföretag, konstaterar Sveriges Bussföretag. Foto: Johannes Jansson/norden.org.

Mycket har varit lika i de nordiska länderna när det gäller restriktioner och hur länderna har hanterat pandemisituationen. Men skillnader finns, framför allt när det gäller stödåtgärder. Det gör att svenska bussföretag kan få det svårt att konkurrera med sina nordiska kollegor, varnar Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund.

Organisationen har under hela pandemin haft täta kontakter med branschorganisationerna i såväl Norden som i övriga Europa. Nu har Sveriges Bussföretag ställt samman en kort nulägesbeskrivning över de stöd som gäller från början av det här året. Klicka här för att ladda ner denna.

– När pandemin släpper sitt grepp kommer vi att återvända till våra skolor och arbetsplatser, om än kanske inte helt på samma vis som innan pandemin. En tillförlitlig kollektivtrafik är avgörande för en fungerande studie- och arbetsmarknad. Vi vet också att många vill ut och resa igen för att möta släkt och vänner och för att uppleva nya besöksmål och delta i olika evenemang.

– Bussbranschens marknad, framför allt i de regioner som gränsar till andra nordiska länder, är i delar gemensam. När bussföretag i Danmark och Norge fått bättre stöd genom hela pandemin oroas vi över att hårt pressade svenska bussföretag kan få svårt att konkurrera med sina nordiska kollegor, kommenterar Anna Grönlund.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)