Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tävling ska locka till fordonstekniska programmet

Foto: Transportföretagen.

Det finns i Sverige en stor brist på fordonstekniker. För att få fler att intressera sig för fordonstekniska utbildningar lanserar nu Motorbranschens Arbetsgivarförbund, som i likhet med Sveriges Bussföretag är med i Transportföretagen, en ny tävling. Alla gymnasieskolor med fordonstekniska utbildningar kan delta i tävlingen. Den har fått namnet ”Nästa stopp: Fordonstekniska programmet!”. Förstapriset är 60 000 kronor.

– Det handlar om att premiera landets tre bästa gymnasieskolor som genom nytänk, kreativitet och ett innovativt arbete kan visa på en positiv utveckling av rekryteringen av elever till det fordonstekniska programmet. De som deltar i tävlingen ska beskriva hur just deras gymnasieskola satsar på innovativa lösningar som resulterar i ett långsiktigt, framgångsrikt och proaktivt rekryteringsarbete, berättar Linda Stenström, branschutvecklare på Transportföretagen.

– Vi vill gärna se hur skolorna arbetar systematiskt för att skapa ett högre söktryck och som i förlängningen bidrar till branschens kompetensförsörjning. Vi vet att det finns otroligt många som gör ett bra arbete med detta och det är det vi vill premiera och lyfta fram.

Tävlingsbidragen ska redovisa samarbetet mellan elever, lärare och skolledningen, likaså hur vinstpengarna ska användas.

För att delta i tävlingen gäller det att skynda sig på. Senast den 31 januari ska tävlingsbidragen vara inne hos Transportföretagen. Bidragen ska bestå av en text på maximalt 1 500 ord, alternativt ett inspelat material på högst fyra minuter.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)