Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Viking dubblerar till Helsingfors

Från den 1 april sätter Viking Line in Amorella på linjen Stockholm – Helsingfors. Foto: Viking Line.

Viking Line dubblerar i vår sin trafik mellan Stockholm och Helsingfors. Det beror på att rederiets nya passagerarfartyg Viking Glory inleder sin trafik på linjen Stockholm – Åland – Åbo den 1 mars och då ersätter trotjänaren Amorella som den 1 april sätts i trafik mellan Stockholm och Helsingfors. Därmed kommer Viking Line att åter ha två fartyg på linjen.

M/S Amorella, som under många år har seglat på Åbolinjen, sätts in som par med M/S Gabriella.

– Med Amorella uppnår vi åter en kontinuitet i trafiken mellan Helsingfors och Stockholm och får en regelbunden turlista som uppskattas av våra resenärer och fraktkunder.

– Amorella, som är systerfartyg till Gabriella, är ett mycket fint och uppskattat fartyg och vi är glada över att kunna sätta in henne på en linje där hon behövs. Våra intentioner har varit att sälja henne, men eftersom vi inte kommit fram till något resultat, så har vi bestämt oss för denna lösning. Det är ett beslut som stöds av att efterfrågan på person- och godstrafik mellan huvudstäderna för närvarande är stigande, säger Jan Hanses VD för Viking Line.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)