Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Äventyrsbuss testas i Östersund

Destination Östersund och Molunds Trafik testar nya grepp: Äventyrsbussen. Foto: Destination Östersund.

Destination Östersund och bussföretaget Molunds Buss startar nästa vecka Äventyrsbussen. Det är en ny typ av transfer från Östersunds centrum ut till olika resmål: Persåsens kälkbacke, Almåsa skidanläggning och skidspåren Brattåsen-Löfsåsen. Äventyrsbussen går vid nio tillfällen under vecka 8 – 12 och det hela är en del av ett utvecklingsprojekt för hållbar besöksnäring som drivs av Destination Östersund.

– Genom att främja samåkning minimeras både utsläpp och parkeringsträngsel, samtidigt som fler besökare och invånare kan inspireras att ta del av de naturupplevelser som finns utanför staden. Om testet faller väl ut är tanken att vi ska fortsätta med transferlösningar till olika naturområden och aktiviteter i sommar, säger Lina Lif som är projektkoordinator på Destination Östersund.

– Den här samarbetsformen är helt ny för oss, men känns rätt i tiden. För oss är det intressant att testa hur bussarna kan användas till körningar under tider då de annars inte används. Om det bidrar till att fler kan komma ut är det också roligt, säger Ulf Granqvist, Trafikplanerare på Molunds Trafik.

Bokning och betalning av biljetter görs genom den digitala tjänsten Freelway, som är en app som redan används på flera av fjälldestinationerna i länet för olika typer av samåknings- och transferlösningar.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)