Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss-TV: Turistbussen som är en bandvagn

Följ med till Svalbard och en provkörning av en bandvagn som är en turistbuss!

Den här gången har vi nöjet att presentera en provkörning med en mycket annorlunda buss. Eller är det en lastbil? Eller en bandvagn? Eller allt i ett? Våra norska kollegor Magne Håheim och Tom Terjesen har begett sig norrut, till Svalbard, för att prova en Volvo som är byggd i Skellefteå.

Det är nämligen svenska Scandinavian Terrain Vehicles, STV AB, som har byggt den här modellen som de kallar TL6 och som är byggd på en Volvo FL6. Vagnen tar 20 passagerare och den annorlunda bussen används för norrskensturer och andra upplevelser på Svalbard.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)