Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt resultat för taxijätte

Taxijätten Cabonline redovisar ett starkt resultat, trots pandemin. Foto: Cabonline.

Taxijätten Cabonline, där bland andra TaxiKurir, Sverigetaxi, Umeå Taxi, TaxiSkåne och taxi Väst ingår, redovisar ett rörelseresultat på 202 miljoner kronor för 2021. Det är en förbättring från ett minus på 124 miljoner under det första pandemiåret 2020. Omsättningen ökade med 9 procent till 4 537 miljoner kronor. Det framgår av bolagets bokslutskommuniké som presenterades på onsdagen.

– En bra mix av kunder i de olika segmenten samt effektiviseringar gör att vi har lyckats stärka lönsamheten. Extra glädjande är att vår kärnaffär, samhällsbetalda resor, utvecklats stabilt under året och att vi som Nordens största taxibolag kan utnyttja skalfördelar och erbjuda tjänster som skapar ökat värde för resenärerna. Vi förväntar oss en väsentlig efterfrågeökning i alla kundsegment och på alla marknader när myndigheternas restriktioner i samhället till fullo hävs, skriver Cabonlines vd och koncernchef Dag Kibsgaard-Petersen i en kommentar till bokslutet.

Han pekar också på stora kapacitetsutmaningar för branschen.

– På grund av lägre mobilitet och minskad efterfrågan under pandemin har många åkerier varit tvungna att säga upp förare och göra sig av med delar av sin fordonsflotta vilket skapat brist på både förare och fordon i flera av våra geografiska områden.

För att möta detta har Cabonline bland annat tagit fram en ny förarutbildning samt satsar på återcertifiering av förare samt marknadsföringskampanjer.

Cabonline har cirka 2 600 anslutna åkerier och cirka 4 600 bilar i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)