Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svag start på året för bussarna

Scania dominerar stort bland de nyregistrerade bussarna i Sverige i januari. Foto: Ulo Maasing.

Året startade svagt när det gäller nyregistreringar av bussar enligt Bil Swedens siffror. Jämfört med januari förra året minskade nyregistreringarna med 41 procent. Nästan var femte ny buss var en elbuss. Scania toppar registreringsstatistiken för januari med över hälften av de nya bussarna under månaden. Sammanlagt registrerades under januari 60 nya bussar (både lätta och tunga) i Sverige, mot 102 i januari förra året. Antalet nyregistrerade tunga bussar, alltså bussar över tio ton, var 47.

– En stor del av bussmarknaden styrs av regionernas upphandling, vilket ger en stor ryckighet beroende på när i tid dessa är planerade. Bussar till beställningstrafiken har fortfarande stor påverkan av pandemin. Nära 17 procent av nyregistreringarna var en elbuss, säger Bil Swedens vd Mattias Bergman.

Så här ser januaris topplista ut för de tunga bussarna:
Scania 33
BYD 9
Volvo 2
MAN 2
Mercedes-Benz 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)