Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vattensalut när Viking Glory kom till Stockholm

Viking Lines nya flaggskepp Viking Glory kom till Stockholm på fredagen. Foto: Viking Line.

Hälsad med vattensalut, flaggspel och signalering på sin färd in till Stadsgårdskajen kom Viking Lines nya flaggskepp Viking Glory för första gången till Stockholm på fredagsmorgonen. Med start i mars kommer det som rederiet hävdar är världens klimatsmartaste fartyg i sin klass att trafikera linjen Stockholm–Åland–Åbo.

– Efter två år av utmaningar under pandemin är det extra roligt att få se Viking Glory vara på plats. För oss symboliserar fartyget inte bara en fortsatt satsning på hållbart resande över Östersjön, utan även friheten att äntligen få börja resa på riktigt. Vi ser fram emot att de första passagerarturerna ska börja den första mars, säger Kenneth Gustavsson, försäljningsdirektör på Viking Line.

Från Stockholms Hamnar lyfter man fram Viking Glorys roll som symbol för en ny generation fartyg byggda från skrovet och upp med klimat- och miljöhänsyn i fokus. Vid ankomsten överlämnade Stockholms Hamnar högtidligt en plakett till fartygets seniorbefälhavare Ulf Lindroos.

– Att Viking Line gör den här satsning är glädjande då besökarna som kommer över Östersjön utgör en betydande del av Stockholms besöksekonomi. Rederiernas och hamnarnas samarbete med besöksnäringen är en av nycklarna för att få i gång resandet igen. Viking Glory är därför ett välkommet tillskott till flottan som trafikerar Stockholm, säger Joakim Larsson (M) ansvarigt borgarråd Stockholms Hamnar.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)