Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

En blomma till alla bussförare

En enkel tulpan till landets alla bussförare. Foto: Ulo Maasing.

Idag, den 18 mars, är det Bussförarens dag och vi på bussmagasinet.se vill gärna med en enkel tulpan visa er vår uppskattning för det viktiga, samhällsnyttiga och hedervärda arbete ni utför. Utan er skulle mycket av samhället sluta fungera.

I dessa tider är era insatser kanske viktigare än någonsin tidigare. Under pandemin har ni haft en nyckelroll för att göra det möjligt för dem som verkligen måste resa att verkligen göra det. Även om resenärerna har varit få har deras resor haft en avgörande betydelse för många – och det är en gemensam insats från landets bussförare som har gjort samhällsviktiga resor möjliga.

Idag, när det brutala ryska överfallet på Ukraina pågår rullar hundratals, kanske tusentals bussar till och från gränsen mellan Polen och Ukraina. Alla är de där för att hjälpa människor att fly medan rysk militär urskillningslöst massakrerar människor i Ukraina.

Alla som kör dessa bussar till olika platser i Europa är hjältar. För många har yrket fått en ny dimension. Tidigare har deras arbete och de turistbussar de kör varit att föra människor till positiva upplevelser. till nya platser, kulturupplevelser eller spännande evenemang. Nu gör de en insats som ingen hade hoppats bli nödvändig – men som blev det.

Och låt oss inte glömma de bussförare som hjälper människor inne i Ukraina att ta sig bort från de städer som Putins militärmakt försöker jämna med marken med terrorbombningar av sjukhus, barnhem, skolor – till och med en teater som fungerat som skyddsrum för hundratals barn.

Men även idag finns en vardag som rullar på och där bussförarna har en central och viktig uppgift.

Människor skulle inte komma till jobbet eller utbildningen. Andra skulle inte kunna ta sig till kulturupplevelser eller se nya platser, städer eller länder. Idrott och nöjesliv skulle drabbas hårt.

Åter andra skulle begränsas i sina möjligheter att möta vänner eller släktingar, både i livets ljusa stunder och i de mörkare. Avståndet mellan människor skulle öka.

Besökare från andra länder skulle inte kunna ta sig från flygplatser eller hamnar för att uppleva vårt land och bidra till ekonomin.

Gator och vägar skulle bli överlastade och igenkorkade av trafik med allvarliga konsekvenser för miljö och livskvalitet. Trafikolyckorna skulle öka. Samhällsutvecklingen skulle bromsas in och därmed den ekonomiska utvecklingen.

Ni bussförare är värda all uppskattning. På Bussförarens dag. Och på ytterligare 364 dagar. Varje år.

Taggat som:

2 kommentarer »

  1. Fint skrivet, tack! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)