Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler kryssningsfartyg till Gotland

Gotland räknar med 100 000 fler kryssningspassagerare i sommar. Foto: Ulo Maasing.

Gotland och Visby kommer att få en kraftigt ökad kryssningstrafik i sommar som en följd av Rysslands invasion av Ukraina. Normalt är St Petersburg en stor kryssnings-destination, men i sommar ställer kryssningsrederierna in alla anlöp där på grund av kriget. Nu behövs fler bussar på Gotland, rapporterar SR P4 Gotland.

Henrik Nehro Ahlqvist, ansvarig för kryssningstrafiken vid bolaget CMP, säger till P4 Gotland att man räknar med cirka 100 000 ytterligare kryssningsresenärer under sommaren. I fjol var det cirka 140 000 kryssningsresenärer.

– Vi behöver förbättra infrastrukturen för kryssningar med bussar som redan tidigare har varit en tight faktor. Vi behöver lägga upp smarta, guidade turer så att man hinner runt på ett bra sätt, säger Frida Ganshed, vd för Gotlands förenade besöksnäring.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)