Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Höjda bränslepriser får Tallink att skjuta upp trafikstart

Tallink Siljas Isabella får trafikstarten mellan Stockholm och Riga framflyttad. Foto: Marko Stampehl.

Den kraftiga höjningen av de globala drivmedelspriserna samt ökade råvarukostnader på grund av det geopolitiska läget för att Tallink Silja skjuter upp starten av linjen Stockholm – Riga. Trafiken var ursprungligen planerad att starta den 6 april i år men starten flyttas nu fram till den 3 juni.

Rederiet konstaterar det det inte går att få lönsamhet i trafiken under april och maj.

– Vi var helt redo att återöppna linjen den 6 april efter två års uppehåll. Fartyget Isabelle genomgick underhåll i början av året och återgick till sin hemmahamn Riga, försäljningen av biljetter har pågått och den lettiska regeringen meddelade nyligen att majoriteten av de restriktioner som funnits kopplade till covid-19 kommer att tas bort.

– Allt tydde på att vi nu äntligen nått den punkt då vi kunde återställa sjötrafiken mellan Lettland och Sverige. Nu har vi återigen fått omvärdera våra planer och har fattat beslutet att skjuta fram trafikstarten på denna linje med ett par månader. Vi ser nu istället fram emot att i början av sommaren, lagom till högsäsong, få öppna förbindelsen mellan Riga och Stockholm igen, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp i en kommentar.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)