Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixMobility blir Flix

Flix är nu namnet på FlixMobility, moderbolag till FlixBus och Flixtrain.

Lågprisaktörerna FlixBus och FlixTrain ingår nu inte i FlixMobility utan i Flix. De båda trafikföretagens moderbolag har ändrat sin juridiska status. I samband med det har namnet FlixMobility ersatts av det kortare Flix.

”Genom att förkorta namnet framhävs produktens och företagets kärnvärden ännu mer. Flix står för intelligent, hållbar och användarvänlig mobilitet. Det nya övergripande varumärket står för grön mobilitet på väg och räls”, skriver Flix i en information om namnändringen.

Bakom ändringen ligger en förändring av Flix´ juridiska status från ett tyskt aktiebolag (GmbH) till Europabolag – Flix SE. SE är en typ av publikt aktiebolag som gör att företaget kan bedriva sin verksamhet i olika EU-länder enligt samma regler.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)