Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt strid om upphandling i Gävleborg

Kammarrätten i Sundsvall. Foto: Sveriges Domstolar.

Tvisten om den uppmärksammade upphandlingen av busstrafiken i Gävleborg fortsätter. Den 6 april vann Region Gävleborg tvisten i förvaltningsrätten i Falun (klicka här). Men nu har två av de tre företag som hade begärt en överprövning av regionens tilldelningsbeslut överklagat förvaltningsrättens domar till kammarrätten i Sundsvall. Det är således ännu oklart vilket företag som får det stora trafikavtalet som gäller busstrafiken i Gävleborg förutom stadsbussarna i Gävle.

Både Bergkvarabuss och Keolis har överklagat förvaltningsrättens domar till kammarrätten. Det har däremot inte Vy Buss som ursprungligen tilldelades trafiken.

En kort tid efter att Region Gävleborg/X-trafik hade fattat sitt tilldelningsbeslut underkände regionen sitt eget tilldelningsbeslut (klicka här) med hänvisning till att man hade gjort fel i prövningen av anbuden. Transdev tilldelades trafiken i det nya tilldelningsbeslutet.

Men Vy Buss gav sig inte utan begärde i likhet med två andra anbudsgivare, Bergkvarabuss och Keolis, att tilldelningsbeslutet skulle överprövas av förvaltningsrätten. Denna gick dock på regionens linje, något som alltså Keolis och Bergkvarabuss nu överklagat. Vy Buss har valt att inte gå vidare.

För att kammarrätten ska ta upp överklagandena krävs att de båda bussföretagen beviljas prövningstillstånd, något som ännu inte är klart. Om de inte får prövningstillstånd gäller förvaltningsrättens domar.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)