Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lättare bussbeställningar via ny bokningsplattform

En ny bokningsplattform sikte på att underlätta för såväl kunder som bussföretag när det gäller bussbeställningar. Arkivbild: Ulo Maasing.

För att underlätta för den som vill hyra eller hyra ut en buss lanseras nu en ny bokningsplattform som kommer att samla tjänster från flera bussföretag på ett och samma ställe. Plattformen, bokabuss.com, ingår i Vy Buss´ verksamhet. När detta skrivs är dock websidan ännu inte aktiv.

– På bookabus.com kommer kunden att få en tydlig överblick av utbudet samt kunna jämföra tjänsterna. Genom att samla flera bussbolag under ett och samma tak vill vi underlätta för den som vill hyra en buss för en gruppresa. Vi är övertygade om att det även kommer att gynna bussbolagen väsentligt då en smidigare och mer användarvänlig bokningsprocess kommer att generera ännu fler bokningar, säger Robert Nyberg, vd för Vy Buss AB och grundare till bookabus.com.

– Idag verkar majoriteten av alla bussbolag på egen hand. Med hjälp av en gemensam samlingssida och centrerad marknadsföring kan vi förmedla bussbolagen på ett mer effektivt sätt. Genom bookabus.com kommer bussbolagen få en ännu större spridning, nå ut till en bredare målgrupp och i slutändan se en ökad lönsamhet. När de administrativa processerna blir färre kan bussbolagen koncentrera sig på det de idag gör väldigt bra – nämligen att utföra busstjänsten med allt vad det innebär. Vi hoppas och tror på att bookabus.com kommer bidra till en efterlängtad positiv utveckling för bussbranschen och det kollektiva resandet.

Bookabus.com presenterades också nyligen på Busstorget i Tylösand. Det återstår att se hur öppna bussföretag kommer att vara för att använda sig av en bokningsplattform som drivs av ett konkurrerande bussföretag.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)