Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya Stenafärjor Karlskrona – Gdynia

Stena Line ökar kapaciteten mellan Karlskrona och Gdynia. Foto: Stena Line.

Stena Line ökar kapaciteten mellan Karlskrona och Gdynia genom att sätta in sina två nya fartyg av E-Flexertyp på rutten. Båda fartygen var ursprungligen planerade att sättas in mellan Nynäshamn och lettiska Ventspils, men på grund av att efterfrågan på godstransporter i Södra Östersjön har ökat snabbare än förväntat, har Stena Line beslutat att E-Flexerfärjorna för tillfället bäst kommer till användning där.

Det första fartyget börjar trafikera sträckan i juli och det andra i november. Fartygen är 240 meter långa och har vardera en kapacitet på 1 200 passagerare och 3 600 lastmeter.

De nyligen förlängda och moderniserade RoPax-fartygen Stena Scandia och Stena Baltica kommer att fortsätta att trafikera rutten mellan Nynäshamn och Ventspils, vilket innebär en fortsatt ökad kapacitet med 30 procent när det gäller frakt samt 70 procent när det gäller kabinutrymme.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)