Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Första privata appen för rullstolstaxi

Samtrans Omsorgsresor lanserar en app för beställning av rullstolstaxi. Bild: Samtrans.

Som första privata aktör i branschen lanserar nu Samtrans Omsorgsresor en app för bokning av rullstolstaxi i Region Stockholm. Därmed blir det enklare för resenärer att planera, boka och följa sin resa. Samtrans, som ingår i Nobinakoncernen, anser att särskild kollektivtrafik bör utvecklas i linje med övrig persontrafik och kunna erbjuda resenärerna möjligheten att boka sina resor digitalt. Det ger, menar företaget, en mer självständig och enklare vardag för personer som reser med rullstol eller andra hjälpmedel.

I utvecklingsarbetet med den nya appen har Samtrans tagit hjälp av personer som reser med rullstolstaxi. Personerna i gruppen har testat att resa med appen och kommit med synpunkter på förbättringar.

– Framtidens resor kommer att bokas via digitala applikationer och det måste komma alla till dels. Därför är vi nu glada över att vara den första leverantören i branschen som är i gång med att skapa en bättre reseupplevelse som inkluderar fler. För våra resenärer blir det betydligt enklare när resan kan beställas direkt i mobilen och det innebär en trygghet att veta när bilen kommer, säger Jana Odinsman, Marknadschef på Nobina Care och Samtrans Omsorgsresor.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)