Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nergång för bussarna i april

Volvo toppar bussregistreringarna under april. Foto: Volvo Bussar.

Nyregistreringarna av bussar minskade i april med 30 procent, jämfört med samma månad förra året. 70 bussar, både lätta och tunga, registrerades under månaden. Därmed höll trenden från tidigare i år i sig. Under perioden januari-april registrerades 181 bussar, vilket är en minskning med ca 31 procent, rapporterar Mobility Sweden.

– Under april registrerades fyra elbussar vilket motsvarade knappt 6 procent av registreringarna. Hittills i år uppgår andelen elbussar till drygt 24 procent jämfört med ca 26 procent januari-april 2021, säger Sofia Linder, chefekonom för Mobility Sweden (som tidigsre hette Bil Sweden).

Här är topplistan för nyregistrerade tunga bussar (över 10 ton) under april:

Volvo 56
MAN 4
Scania 3
Iveco 2
Mercedes-Benz 2

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)