Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL blir lokal värd för Persontrafikmässan

En av de nya elbussarna i SL-trafiken i Stockholms innerstad. Foto: SL.

SL, det vill säga Trafikförvaltningen Region Stockholm, engagerar sig nu i den stora branschmässan Persontrafik 2022 och medverkar som lokal värd för mässan. Mässans seminarieprogram har i år stort fokus på utveckling av kollektivtrafiken och kollektivtrafik-branschens viktiga delaktighet i att bygga hållbara samhällen. I programmet ingår även Färdtjänst- och Skolskjutsdagarna. Persontrafik äger rum 25-27 oktober på Stockholmsmässan.

Att SL medverkar som lokal värd betyder att man har en egen monter och medverkar aktivt i seminarieprogrammet, presenterar sina visioner rörande framtidens kollektivtrafik och bidrar till att göra arrangemanget än mer intressant för branschen.

– Det här är efterlängtat! Vi ser fram emot att branschen samlas i Stockholm och vill självklart medverka till ett attraktivt arrangemang. Efter pandemiåren har vi många erfarenheter att dela mellan oss, säger David Lagneholm, förvaltningschef vid trafikförvaltningen.

De första delarna av årets omfattande seminarieprogram börjar nu bli klart. Ämnen som kommer att beröras är nystart av kollektivtrafiken, digitalisering, elektrifiering, prissättningsfrågor samt säkerhets och trygghetsfrågor. Programmet har fokus på klimatomställning, kollektivbranschens roll i att bygga hållbara samhället och de utmaningar som det innebär.

Persontrafik 2022 har stort fokus på teknikutveckling, service, säkerhet, kombinerad mobilitet och inte minst på kollektivtrafikens bidrag till ett hållbart samhälle och en hållbar stadsutveckling. Det kommer vara ca 150 utställare på plats som representerar bussar, taxibilar, trafikinformation, laddingfrastruktur, biljettsystem, säkerhetslösningar i kollektivtrafiken, digital teknik med mera.

Persontrafik äger rum 25-27 oktober på Stockholmsmässan. Medarrangörer är Svensk Kollektivtrafik, SKR, Samtrafiken, Sveriges Bussföretag, Svenska Taxiförbundet och Tågföretagen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)