Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storförlust hotar i Gävleborg

Dyrare att köra . Foto: Region Gävleborg.

De ökade drivmedels-kostnaderna gör att kollektivtrafiken i Gävleborg är på väg mot ett kraftigt underskott. Hållbarhetsnämnden i regionen har ansvaret för kollektivtrafiken och räknar med ett underskott på 57 miljoner kronor i år, skriver Ljusdals-Posten.

Orsakerna till den ekonomiska smällen är dels de kraftigt höjda drivmedelspriserna, dels minskade biljhettintäkter på grund av pandemin. Ännu har resandet inte återhämtat sig från de särskilt tuffa åren 2020 och 2021.

Höjda biljettpriser eller minskad trafik är åtgärder som ännu inte är aktuella.

– Vi måste ha is i magen och se hur det här utvecklas innan vi börjar fundera på den typen av åtgärder. Att justera utbudet skulle dessutom inte ge effekt förrän på längre sikt, säger regionrådet Fredrik Åberg Jönsson (V), ordförande i regionens hållbarhetsnämnd till tidningen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)