Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler elbussar till Västerås

Svealandstrafiken beställer ytterligare sju batterielektriska ledbussar från Volvo. Foto:; Svealandstrafiken.

Svealandstrafiken ökar antalet elbussar i Västerås. Genom att utnyttja den option som företaget har i sitt avtal med Volvo Bussar beställer bussföretaget ytterligare sju elbussar, utöver de tio som man tidigare har beställt. De nya bussarna ska sättas in i stadstrafiken i Västerås i början av nästa år.

I och med den här beställningen kommer Svealandstrafiken totalt att ha 17 elbussar på depån i Västerås från och med början av 2023.

– Baserat på vår kvalitetskontroll av den första elbussen som vi fått, och testkörningar av den, känner vi stort förtroende för Volvos elbuss och vi har därför tagit beslut om att avropa dessa sju bussar. Med detta kommer vi i början av nästa år ha sammanlagt 17 elbussar till vårt förfogande och med det har vi elektrifierat en fjärdedel av vår stadsbussflotta i Västerås, säger Geert Schaap, chef för teknik och innovation på Svealandstrafiken.

De elbussar från Volvo som Svealandstrafiken beställt är av modell Volvo 7900 Electric, kan ta upp till 120 personer och har en räckvidd på minst 200 km. Laddning kommer ske på Svealandstrafikens depå i Västerås.

I april 2022 inledde Svealandstrafiken även upphandling av 46 elbussar till Örebro län, där leverans är planerad till slutet av 2023 (klicka här).

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)