Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hon vill ge röst åt familjeföretagen

Helen Bergh har valts in i Svenskt Näringslivs SME-kommitté.

Helen Bergh, delägare i familjeföretaget MK Bussresor, har valts in i Svenskt Näringslivs kommitté för små- och medelstora företag. SME-kommittén representerar bland annat branscherna industri, handel, hotell, transport och bygg. SME-kommittén är en rådgivande funktion till Svenskt Näringslivs styrelse och vd.

– Jag hoppas att jag ska kunna vara med och påverka politiken, för vi har stora utmaningar framför oss. Med erfarenheter från både bussbranschen men också från att driva ett mindre familjeföretag, kanske jag kan beskriva våra problem och hinder – men också våra möjligheter, säger Helen Bergh.

Hon lyfter fram flera områden som hon anser är viktiga att arbeta med:

– Självklart är miljön viktig, och frågan hur vi ska kunna nå dem viktiga klimatmålen inom transportbranschen. Men också regelförenkling, då det påverkar många företag i olika branscher. Vi som till exempel kör turistbuss i Europa har en mängd komplicerade regelverk att ta hänsyn. Det måste bli enklare att anställa och vi behöver också vara med och påverka unga, så att de intresserar sig för att arbeta i transportsektorn, säger Helen Bergh.

Helen Bergh är 55 år och har varit aktiv i Sveriges Bussföretag i många år och sitter med i organisationens styrelse. Hon är även med i arbetsgruppen Turbo, som jobbar med turist-och beställningsfrågor.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)