Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer kollektivtrafik på västsvensk landsbygd

Västtrafik utvecklar sin närtrafik på landsbygden från den 11 december. Foto: Thomas Harrysson.

Västtrafik, som svarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland, ska utveckla närtrafiken på den västsvenska landsbygden. Det ska bli möjligt att resa med alla Västtrafiks biljetter i närtrafiken. Dessutom utökas utbudet med fler tider att resa på.

Närtrafik är kollektivtrafik mellan landsbygd och tätort och finns i områden där annan kollektivtrafik inte körs så ofta eller saknas helt. En resa med närtrafiken körs mellan en valfri adress och valfri närtrafikhållplats i samma kommun, eller vice versa.

På torsdagen beslutade Västtafiks styrelse att närtrafiken ska utvecklas. Beslutet innebär bland annat att alla biljetter i Västtrafiks biljettsortiment ska gälla även i närtrafiken. Det gäller både digitala biljetter och plastkort – däremot går det av praktiska skäl inte att göra kontoladdning.

Vidare ska närtrafiken bli synlig i Västtrafiks app, Västtrafik To Go. Utbudet ökas med fler möjliga tider att resa på. Fler närtrafikhållplatser ska också inrättas, inte bara i tätort utan även i stråk där kollektivtrafiken går ofta.

Ändringarna genomförs den 11 december i samband med kollektivtrafikens tidtabellsskifte.

– Genom att utveckla närtrafiken hoppas vi att fler ska upptäcka alla fördelar. Det är ett enkelt, prisvärt och hållbart sätt att resa, säger Peter Hermansson (M), styrelseordförande, Västtrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)