Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nästan varannan elektrisk i juni

Nästan hälften av de nyregistrerade bussarna i Sverige under juni var elbussar med MAN i topp, tätt följt av Volvo och Van Hool. Foto: Ulo maasing.

Nyregistreringarna av bussar i Sverige ökade kraftigt under juni i år jämfört med samma tid förra året. Totalt registrerades 119 bussar, både lätta och tunga, under månaden, 183 procent fler än under juni 2021. Elbussarna utgjorde nästan hälften av de nyregistrerade bussarna, enligt statistik från Mobility Sweden. Uppgången i nyregistreringarna beror på offentliga upphandlingar samt att resandet nu ökar då pandemin klingar av.

Antalet nyregistrerade bussar över 10 ton var 115 med Volvo i topp, närmast följt av MAN. 45 procent av de nyregistrerade bussarna var elbussar, totalt 53 bussar, med MAN som största leverantör tätt följd av Volvo och Van Hool. Den belgiska tillverkaren levererade femton batteridrivna dubbelledade Van Hool ExquiCity till Nobina i Malmö för trafik på MalmöExpressen.

Här är topplistan över nyregistrerade tunga bussar (över tio ton) under juni:
Volvo 44
MAN 40
Van Hool 15
Scania 13
Mercedes-Benz 2
Temsa 1

Så här ser nyregistreringarna av elbussar under juni ut:
MAN 18
Van Hool 15
Volvo 15
Scania 3
Meredes-Benz 2

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)