Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sveriges första reseplanerare på arabiska

Nobinas reseplanerare Travis är den första reseplaneraren i Sverige på arabiska. Bild: Nobina Travis.

För första gången finns nu en reseplanerare på arabiska på den svenska marknaden. Det är Nobinas app Travis som har lanserat en uppdatering på arabiska för både iOS och Android. Sedan tidigare finns Travis-appen även på svenska och engelska. I Travis finns både kollektivtrafik och annan mobilitet i en och samma app.

– Det måste bli enklare att resa klimatsmart, det är hela idén med Travis. Genom att kunna kombinera kollektivtrafik med annan mobilitet vill vi underlätta för människor att välja det bästa färdmedlet för varje resa. Att erbjuda appen på fler språk än svenska är viktigt för att fler skall få den möjligheten, säger Eric Steijer, affärschef för Travis.

Arabiska är det näst största modersmålet i Sverige. Med över 600 000 arabisktalande i landet har Travis en stor potential, menar Nobina.

I samband med lanseringen startar en information- och annonskampanj på arabiska för att få fler att välja Travis och kollektivtrafiken, bland annat hos Alkompis, Sveriges största mediehus på arabiska.

Nobina Travis AB är en del är en del av Nobina-koncernen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)