Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu en ny färja till Stenas Polentrafik

Stena Ebba, ny på rutten Karlskrona – Gdynia från december. Bild: Stena Line.

I december sätter rederiet Stena Line sin andra stora färja av typen E-Flexer i trafik på rutten Karlskrona – Gdynia. Det är den helt ny Sten Ebba som då kommer att ansluta sig till systerfartyget Stena Estelle på rutten. De båda fartygen är de största i Stena Lines E-flexerflotta och har en utökad kapacitet med 50 procent fler hytter, 30 procent fler passagerare och 15 procent mer lastförmåga jämfört med befintliga E-Flexer-fartyg. Fartygen har vardera en kapacitet på 1 200 passagerare, 263 hytter och 3 600 lastmeter.

– Södra Östersjön är en nyckelregion för Stena Line och vår rutt Karlskrona – Gdynia är en ryggrad för vår ambition att växa och fortsätta expandera. Stena Ebba kommer tillsammans med systerfartyget Stena Estelle att sätta en ny standard för flexibilitet, servicefokus och kundupplevelse. De är de största fartygen i vår E-Flexerflotta och vi är stolta över att inom kort ha Stena Ebba och Stena Estelle för att sammanlänka några av de mest dynamiska marknaderna i Europa, säger Niclas Mårtensson, vd Stena Line.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)