Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bränsleceller från Hyundai till Iveco Bus

Domenico Nucera, chef för bussverksamheten inom Iveco Group. Foto: Ulo Maasing.

Den europeiska buss- och lastbilstillverkaren Iveco har beslutat att företagets kommande europeiska vätgasdrivna bussar ska utrustas med bränslecellssystem från HTWO som ingår i sydkoreanska Hyundai Motor Group.

Iveco Bus uppger att företaget redan deltar i europeiska upphandlingar av bränslecellsbussar och att man där använder system från HTWO. Enligt Iveco kommer företagets planerade återstart av busstillverkningen i Italien (klicka här) att ge Iveco ytterligare möjligheter att tillverka nya bussar som drivs med HTWO:s bränsleceller.

– Genom att samarbeta med en ledande aktör som HTWO som baserar sin verksamhet på Hyundais mer än tjugoåriga erfarenhet av bränslecellsteknologi kan vi på Iveco Bus snabbt möta kundönskemål på emissionsfria fordonsom drivs med en spjutspetsteknik, säger Domenico Nucera, chef för bussverksamheten inom Iveco Group.

– Vi har redan börjat lämna anbud på bränslecellsdrivna bussar och kommer att fortsätta att göra så de kommande månaderna.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)