Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Även Keolis får nej av domstol

Även Keolis nekas prövningstillstånd av kammarrätten i Sundsvall.

Även Keolis får nej från Kammarrätten i Sundsvall när det gäller Region Gävleborgs upphandling av busstrafiken i Gästrikland. Som vi nyligen rapporterat (klicka här) har kammarrätten nekat Bergkvarabuss prövningstillstånd i ärendet. I likhet med Bergkvarabuss var Keolis missnöjt med en dom från förvaltningsrätten i Falun i våras. Upphandlingen gällde busstrafiken i Gästrikland inklusive stadsbusstrafiken i Sandviken, men inte stadsbussarna i Gävle.

Förvaltningsrätten avslog även Keolis´ begäran om överprövning av regionens tilldelningsbeslut varpå även Keolis vände sig till kammarrätten, som nu alltså har sagt nej till att ta upp målet.

Rätten skriver i sitt beslut att man har tagit del av alla handlingar och inte funnit något skäl att bevilja prövningstillstånd. Enligt lagen ska kammarrätten bevilja prövningstillstånd under vissa förutsättningar:

• Om det finns anledning att betvivla riktigheten av det slut som förvaltningsrätten har kommit till;

• Om det inte går att bedöma riktigheten av det slut som förvaltningsrätten har kommit till utan att prövningstillstånd meddelas;

• Om det är viktigt för ledningen av rättstillämpningen att överklagandet prövas av högre rätt, det vill säga skapa prejudikat;

• Om det annars finns synnerliga skäl att pröva överklagandet.

Läs mer om upphandlingen och rättens nej till Bergkvarabuss genom att klicka här.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)