Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussarna backar från IAA-mässan

Så har det brukat se ut i entrén till IAA-mässan i Hannover. Foto: Hannover Messe.

Flera av de ledande europeiska busstillverkarna bantar sin närvaro på IAA-mässan i Hannover, IAA Transportation. Mässan tappar därmed mycket av sin attraktionskraft för bussbranschen, men en och annan nyhet kommer dock att presenteras där.

Som vi rapporterade redan i våras (klicka här) avstår Europas största busstillverkare, Daimler Buses (Setra och Mercedes-Benz) från att ställa ut några bussar inne i den stora mässhall som Daimler tidigare delat med Daimlers lastbilar.

För bussmagasinet.se har Daimler Buses tidigare uppgett att man dock kommer att ha några bussar, både för kollektivtrafik och turistbussar, på utomhusutställningen. Företaget har också klargjort att man inte kommer att ha några nya, stora lanseringar på IAA.

Även MAN avstår från att ställa ut några bussar i sin monter på IAA och Volvo Bussar kommer helt att utebli från utställningen. Enligt vad bussmagfasinet.se erfar planerar Iveco endast att ställa ut en buss på mässan.

En av de nyheter som kommer att presenteras där är en fullelektrisk version av Iveco Daily. Iveco kommer också att introducera en prototyp av en bränslecellsdriven Daily med en tioliters vätgastank.

Flera busstillverkare, bland dem Solaris och VDL, har valt att istället delta på Innotrans i Berlin som äger rum samtidigt.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)