Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny IT-direktör i VR

Christer Braaf, ny IT-direktör vid VR i Sverige. Foto: VR.

VR i Sverige (tidigare Arriva Sverige) har anställt en ny IT-direktör, Christer Braaf. Han tillträdde sin tjänst den 1 juli. Christer Braaf har arbetat som konsult hos Arriva Sverige det senaste året men blir nu fast anställd. VR i Sverige ägs av de finska statsbanorna.

Som konsult har Christers uppdrag fokuserat på översyn av IT-arkitektur och IT-system. De senaste tolv månaderna har han också arbetat med att stärka upp tydligheten i IT-organisationen samt förbättra samtliga IT-processer. Sedan i mars har han parallellt arbetat med att tekniskt migrera alla IT-system i samband med att Arriva Sverige sålts till finska VR Group (klicka här).

Christer Braaf har över 20 års erfarenhet från olika branscher. Han har en ingenjörsexamen i datateknik från Tekniska Högskolan i Linköping samt efterföljande MBA-examen från Handelshögskolan i Stockholm. Han har bland annat arbetat som rådgivare/konsult samt leverantör i globala företag som Accenture, Hewlett-Packard samt Silicon Graphics. Han har även haft flera ledande befattningar inom Folksam.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)