Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flix: Ta med cykeln på bussen

På FlixBus linje från Stockholm mot Danmark, finns särskilda räck för cyklar. Foto: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus uppmuntrar sina resenärer på visa busslinjer och på FlixTrains tåglinjer att ta med sig cykel på resan för 89 kronor enkel resa. Enligt Flix har möjligheten att medföra cykel visat sig vara populärt.

– När vi lanserade FlixTrain förra året blev vi först med att kunna erbjuda våra resenärer cykelplatser ombord. Något som visat sig vara väldigt lyckat då dessa platser oftast är bokade, säger Kajsa Ekelund kommunikationschef på FlixBus och FlixTrain Norden.

– Våra internationella busslinjer söderöver erbjuder också cykelplatser. Den som planerar en cykelsemester i södra Sverige eller i Danmark kan ta med sig cykel på resan. I Danmark har dessutom samtliga av våra bussar cykelställ, vilket gör det enkelt att fortsätta resan i Danmark med cykel, säger Kajsa Ekelund.

På FlixTrain finns det två till fyra cykelplatser. På FlixBus är det den södergående linjen mellan Stockholm och Köpenhamn med stopp i Norrköping, Linköping, Jönköping, Helsingborg och Malmö som erbjuder cykeltransport, totalt fyra platser per buss. Utöver det går det bra att resa med cykel på samtliga av FlixBus linjer men då ska cykeln gå att fällas ihop och fraktas som specialbagage.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)