Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för finsk-svensk tåg- och bussjätte

Elisa Markula har utsetts till ny vd och koncernchef för VR Group som i Sverige har trafik med cirka 800 bussar 122 tåg och 65 spårvagnar. Foto: VR Group.

Till ny vd och koncernchef för buss- och tågjätten VR Group har utsetts Elisa Markula. VR Group är det statliga finska järnvägsbolaget och förvärvade tidigare i år Arriva Sverige med cirka 3 500 medarbetare och trafik med omkring 800 bussar, 122 tåg och 65 spårvagnar.

VR Groups styrelseordförande Kjell Forsén pekar på Elisa Markulas breda erfarenhet inom såväl B2B och B2C-segmenten (Business-to-business respektive business-to.-customer), både i Finland och internationellt, i synnerhet i Sverige.

– Hon har lett olika verksamheter på ett mänskligt och inspirerande sätt. Vi är övertygade om att hon är rätt person för att leda företaget in i framtiden, säger Forsén.

Elisa Markula tillträder sin nya befattning den 30 augusti och efterträder Topi Simola som tillförordnad vd och koncernchef.

– VR Group har en viktig uppgift som ett ansvarsfullt och kundorienterat företag inom persontrafik, logistik och underhållstjänster i Finland och Sverige. Järnväg och kollektivtrafik är växande områden som är mer hållbara än andra transportsätt och de bidrar till vårt samhälles nollutsläppsmål, säger Elisa Markula.

I Sverige ansvarar VR för Pågatågen samt busstrafiken i Helsingborg och Kristianstad på uppdrag av Skånetrafiken. I Östergötland ansvarar VR i Sverige för Östgötapendeln på uppdrag av Östgötatrafiken. I Stockholm kör VR buss, spårvagn och lokaltåg på uppdrag av SL. VR i Sverige har cirka 3 200 medarbetare, 800 bussar, 122 tåg och 65 spårvagnar.

Förutom tåg i Finland har VR Group också en omfattande busstrafik i landet genom bussföretaget Pohjolan Liikenne.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)