Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transportföretagen välkomnar YKB på distans

Caj Luoma, Transportföretagen: Välkommet med YKB på distans. Foto: Transportföretagen.

Transportföretagen, där Sveriges Bussföretag ingår, välkomnar det besked som infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) gav tidigare i veckan om att han kommer att lägga ett förslag om YKB (yrkeskompetensbevis) på distans. ”En välkommen kursändring som många företag har efterfrågat”, säger Transportföretagen.

– Vi har länge arbetat för att regeringen ska möjliggöra distansutbildning för yrkeskompetensbevis, YKB, samt andra relaterade regelförändringar. Det finns stora fördelar med utbildning på distans – inte minst ökad flexibilitet, säger Caj Luoma, chef Kompetensförsörjning vid Transportföretagen.

– Vi ser fram emot ett kommande förslag som skulle innebära större frihet att möta kravet på utbildning och de föränderliga kompetenskrav som väntar framöver. Transportbranschen har under flera år eftersträvat ett mer anpassat och flexibelt regelverk för att möjliggöra att fortbildningens obligatoriska 35 utbildningstimmar kan uppfyllas genom distansutbildning. Nu ser vi fram emot att förslagen blir verklighet.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)