Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transportstyrelsen utreder YKB på distans

Regeringen ger Transportstyrelsen i uppdrag att utreda hur YKB-utbildning på distans kan genomföras. Foto: Volvo.

Regeringen gav på torsdagen Transportstyrelsen i uppdrag att utreda hur utbildningen för yrkesförarkompetens kan utvecklas med hjälp av distansutbildning. Syftet är att göra det lättare att utbilda fler yrkesförare.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth(S) har tidigare förklarat att regeringen är villig att öppna för YKB-utbildning på distans, något som har välkomnats av Transportföretagen där Sveriges Bussföretag ingår (klicka här).

– Sverige behöver fler yrkesförare och det behöver bli lättare att genomföra fortbildningen. Därför vill vi undersöka möjligheterna till en utökad distansutbildning. Fortbildningen får inte bli en flaskhals för den svenska industrin och för åkerinäringen, säger Tomas Eneroth.

Regeringen bedömer att möjligheten till distansutbildning ger ökad flexibilitet för förarna, samtidigt som det är viktigt att bibehålla de praktiska utbildningsmoment som inte kan utföras på distans.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)