Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik bjuder på dubbdäck

Västtrafik bjussar spå dubbdäck till vintercyklister. Foto: Västtrafik.

I samarbete med tretton västsvenska kommuner erbjuder Västtrafik 420 personer gratis dubbdäck, däckbyte och reflexväst om de väljer att cykla i stället för att köra bil i vinter. Erbjudandet är en del av Västtrafiks arbete med att öka det hållbara resandet, inte bara det som sker med kollektivtrafiken.

– Vi vill att deltagarna ska upptäcka ett nytt sätt att resa hållbart och vi vet sedan tidigare att närmare 80 procent av deltagarna fortsätter att vintercykla även efter sitt deltagande i projektet, säger Lena Hesselroth, projektledare på Västtrafik.

– – Förhoppningen är att få fler att upptäcka att det går bra att cykla även på vintern. Vi kommer hjälpa till med rätt utrustning och hoppas att det uppmuntrar till att ändra sina resvanor och bidra till minskade utsläpp från transporter.

Cyklisterna åtar sig att cykla minst tre dagar i veckan. De kommer också rapportera hur vinterväghållningen i kommunen fungerar.

Deltagarna delas också in i kommunvisa lag och cykeldatan genererar poäng för att se vilken kommun som cyklar mest.

Det är boende i Borås, Falköping, Göteborg, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lidköping, Mellerud, Mölndal, Skövde, Stenungsund, Trollhättan och Öckerö som kan söka till projektet.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)