Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Henrik Dagnäs ny koncernchef för Nobina

Henrik Dagnäs blir ny koncernchef för Nobina. Foto: Nobina.

Bussoperatören Nobinas styrelse har utsett Henrik Dagnäs till ny vd och koncernchef för Nobina AB. Han efterträder Magnus Rosén som kommer fortsätta sin roll i styrelsen. Dagnäs har arbetat 16 år inom Nobina i en rad olika roller och kommer senast från en roll som COO och vice koncernchef på Nobina. Henrik Dagnäs tillträder som vd och koncernchef för Nobina den 10 oktober. Nobina är Nordens största bussoperatör.

Henrik Dagnäs har tidigare även varit vd för Nobina Sverige.

− Styrelsen har arbetet med att identifiera en efterträdare till Magnus Rosén och jag är glad över att kunna presentera Henrik Dagnäs som ny koncernchef och vd på Nobina. Att med Henriks operativa förankring, strategiska erafenhet och personliga driv kunna skapa både kontinuitet och utveckling, säger Robert Gregor, styrelseordförande i Nobina.

– Samtidigt vill jag tacka Magnus Rosén som under sina fem år som koncernchef på Nobina skapat lönsam tillväxt genom en ny strategisk riktning och ett hållbarhetsarbete som idag är en naturlig del av bolagets DNA. Jag är därför extra glad över att få fortsätta mitt samarbete med Magnus i Nobinas styrelse.

Nobinas styrelse framhåller att Henrik Dagnäs tar med sig viktig operativ och strategisk kompetens in i den nya rollen för att fortsätta utveckla bolaget och marknaden. Där Nobina idag är verksamt på en nordisk marknad, med möjligheter som växer genom ökande behov av hållbara transporter, en demografisk utveckling som ställer högre krav på vård och flexibla lösningar, samtidigt som urbaniseringen och digitaliseringen både kräver och skapar nya former av mobilitet.

– Nobina är ett fantastiskt företag med starka värderingar och medarbetare som varje dag förflyttar samhället. Jag är oerhört stolt över att nu få förtroendet att leda, driva och utveckla Nobina och den kollektivtrafik som jag arbetat med och för de senaste 20 åren, säger Henrik Dagnäs.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)