Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Persontrafik rycker närmare: ”Vågar lova bra utställning”

Anders Rudestad är projektledare för Persontreafikmässan: ”Jag vågar lova en bra utställning”. Foto: Ulo Maasing.

Om mindre än två veckor öppnar mässan Persontrafik 2022 i Stockholm. Mässan, som hålls på Stockholmsmässan i Älvsjö den 25 – 27 oktober, är Nordens största mässa när det gäller kollektivtrafik, buss, taxi, skolskjuts och färdtjänst. Vi ringde upp projektledaren Anders Rudestad på Stockholmsmässan för att höra hur läget är.

– Jo tack, det känns spännande och ser bra ut. Vi får fortfarande in bokningar till utställningen och jag vågar lova en bra utställning, även om vi inte har några utställare på tågsidan. Däremot finns det flera seminarier som direkt berör tågsektorn, svarar Anders Rudestad.

– När det gäller buss, färdtjänst och taxi samt kollektivtrafik generellt har vi ett brett spektrum av företag som ställer ut, från bussleverantörer till stolstillverkare, leverantörer av biljettsystem, tekniska lösningar och mycket mer.

Bland busstillverkarna är alla de stora aktörerna på den svenska marknaden med, några efter att ha gjort uppehåll under någon eller några mässor. Bland dessa finns Svenska Neoplan med MAN och Neoplan bussar, likaså polska Solaris.

Bland nya utställare när det gäller bussar finns holländska Ebusco, kinesiska Golden Dragon och Yes-EU som levererar laddlösningar för elbussar liksom Yutongs elbussar.

Otroligt omfattande
Konferens- och seminarieprogrammet på årets Persontrafik är omfattande och har en mycket stor bredd och täcker in väldigt många ämnen och frågeställningar som berör kollektivtrafik, buss, taxi, skolskjuts och färdtjänst.

Vad skulle Anders Rudestad själv välja?

– Vi har ju otroligt många programpunkter. Men om jag bara får välja en punkt skulle jag gå och lyssna på Joseph Nugent som är trygghets- och säkerhetsansvarig på Newe York City Transit. Han kommer att ta upp erfarenheter från trygghetsarbetet på tunnelbana och bussar i New York och jag tror att det kan vara väldigt lärorikt även här i Sverige.

Joseph Nugents anförande hålls onsdag 26 oktober 13.30 – 14.30.

– Programgruppen för mässan och dess arbetsutskott har tagit fram väldigt många intressanta programpunkter. Relativt sent har nya seminarier om kunden i kollektivtrafiken kommit till. Vi kommer också att ha temavandringar på mässan, öppna scenaktiviteter från utställarna. Nytt för i år är att man kan delta i två platsbesök, dels i SL:s nya, toppmoderna bussdepå i Tomteboda, dels i Barkarbystaden och där se både BRT-lösningar och självkörande busstrafik.

Anders Rudestad konstaterar att försäljningen av konferenspass ligger något efter nivån samma tid 2018 när Persontrafik hölls senast.

– Möjligen kan det bero på att det politiska läget i många kommuner och regioner alltjämnt är oklart efter valet, funderar han.

– Att besöka mässan kostar inget. Men nytt för i år är att mässbesökare måste förhandsregistrera sig på Persontrafiks hemsida, klicka här. Konferensdeltagare måste däremot betala en avgift.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Persontrafik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)