Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdev säljer Merresor till Västanhede

Jörgen Karlsson affärsområdesdirektör på Transdev och Tomas Ramsell, Västanhede Holding har enats om att Västanhede köper Merresor från Transdev Sverige. Foto: Transdev.

Transdev Sverige säljer sin kommersiella bussverksamhet till Västanhede Holding. Verksamheten bedrivs av bolaget RP Charter under namnet Merresor. Försäljningsavtalet undertecknades på tisdagen. Ägarskiftet sker den 1 november.

– Vi är glada över att kunna meddela att det är Västanhede tar över som ny ägare. De har en gedigen erfarenhet från branschen och har goda möjligheter att fortsätta utveckla verksamheten, särskilt nu när vi ser att marknaden växer igen efter ett par tuffa år. Vi har sedan tidigare ett gott samarbete med Västanhede och jag känner mig extra glad för att våra medarbetade kommer till ett företag med en stark ägare med lång erfarenhet från kommersiell busstrafik, säger Jörgen Karlsson affärsområdesdirektör på Transdev.

Merresor kör bland annat båtbussar från Cityterminalen i Stockholm till Nynäshamn, Grisslehamn och Värtahamnen. Foto: Ulo Maasing.

I RP Charter ingår såväl charterbussar i Mellansverige som båtbusstrafik från Stockholm city till färjelägena i Nynäshamn, Grisslehamn och Värtahamnen. Totalt är det 49 bussar och befintlig personal i verksamheten som omfattas. Omsättningen uppgår till ca 100 Mkr.

Parterna är eniga om att inte avslöja prislappen.

– Jag ser med stor entusiasm fram emot att välkomna ett nytt bolag och nya medarbetare i Västanhedekoncernen. Trafiken och de uppdrag som finns i RP Charter passar väldigt bra in med den verksamhet som vi redan har idag och genom förvärvet stärker vi vår marknadsposition, framför allt i Mälardalen, Stockholm och Gävleborg, säger Tomas Ramsell, vd för Västanhedekoncernen.

RP Charter kommer efter överlåtelsen den 1 november att byta namn till Västanhede Charter AB och bli ett systerbolag till Västanhede Trafik AB.

Transdev planerar att fortsätta att växa och investera i en hållbar kollektivtrafik med fokus på upphandlad trafik.

År 2020 överlät Transdev sin verksamhet i Flygbussarna till norskägda Vy Buss. Försäljningarna är en följd av att Transdev har beslutat att fokusera på sin kärnaffär kollektivtrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)