Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Connect Bus vann upphandling i Jämtland

Connect Bus ökar sin trafik i Jämtland. Foto: Ulo Maasing.

Det blev Connect Bus som vann den upphandling av busstrafiken i Åre och mellan Åre och Östersund som Region Jämtland Härjedalen avgjorde på fredagen. Fyra företag bjöd på trafiken på de 22 busslinjer som upphandlingen omfattade. När upphandlingen inleddes hade Connect Bus ännu inte bildats av fyra norska och två svenska bussföretag, varför tilldelningsbeslutet i upphandlingen gäller Trönderbilene, ett av de företag som bildade Connect Bus.

Fyra företag kom in med anbud på den aktuella trafiken som omfattar cirka 25 fordon med en avtalstid på 8,5 år och trafikstart i december nästa år. De fyra företagen var Boreal Sverige, Centrala Buss i Jämtland Härjedalen, Trönderbilene och Vy Buss.

De fyra företagens anbudspris blev:

Trönderbilene 58 981 326 kronor;
Vy Buss 59 405 655 kronor;
Centrala Buss Jämtland 61 565 370 kronor;
Boreal Sverige: 62 909 783 kronor.

Trönderbilene/Connect Bus är ingen nykomling  i busstrafiken i Jämtland utan har kört upphandlad trafik där sedan 2019. Connect Bus är en del av en nordisk busskoncern, som ägs av CBRE Investment Management.

Avtalsspärr råder till och med den 14 november varför avtal mellan parterna kan tecknas tidigast den 15 november.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)