Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vackraste hållplatsen i väst utsedd

Hållplats Fotö är utsedd till Västra Götalands vackraste hållplats. Foto: Christina Ivarsson.

På Öckerö finns ju världens vackraste kvinns, sjöng en gång Harry Brandelius i Öckerövalsen. Men på Öckerö finns också den vackraste hållplatsen i Västra Götaland – utsedd av nästan 600 resenärer som deltog i Västtrafiks tävling ”Vackraste hållplatsen”. Drygt hälften av rösterna föll på hållplatsen Fotö i Öckerö kommun.

Konkurrensen gick inte av för hackor. I Västtrafiks område finns nämligen cirka 22 000 hållplatser längs vägar, spår och vatten.

Det vinnande bidraget som skickades in av Fotöbon Christina Ivarsson, skildrar Fotö hållplats i skymningen med både hav, klippor, moln och en strimma sol i bakgrunden.

– Det var inte världens vackraste väder den kväll jag tog bilden men det blev effektfullt med molnen. Alla väder gör sin grej med den här hållplatsen, från storm till solsken. Man får en ny ”tavla” bakom hållplatsen varje dag. Det är det som gör att jag tycker att det är så vackert där, säger hon.

Västtrafik fick in drygt 260 bidrag och nästan 600 röster från resenärerna. Nu är planen att hållplats Fotö ska få någon form av utsmyckning som uppmärksammar vinsten och vinnaren. Christina Ivarsson belönas med ett 30-dagars periodkort i appen Västtrafik To Go.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)