Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tre av fyra nya bussar elektriska

Tre fjärdedelar av alla nyregistrerade bussar i Danmark i år är elbussar. Största bussmärke är Yutong. Foto: Yutong.

Tre fjärdedelar av alla nyregistrerade fullstora bussar i Danmark under årets första tio månader är en elbuss. Av de 408 nyregistrerade bussarna i landet är 308 batterielektriska. Majoriteten av dessa kommer från kinesiska företag. Volvo och Scania lyser helt med sin frånvaro i den danska registreringsstatistiken.

Det innebär att 178 av elbussarna levererades av kinesiska tillverkare och 130 av europeiska. Största elbussleverantör är Yutong med 72 nyregistrerade bussar under perioden januari till och med oktober. Därmed är Yutong även totalt sett största bussleverantör i Danmark.

Van Hools nya elbuss A13, som visades på Persontrafikmässan i Stockholm, kommer på andra plats i den danska registreringsstatistiken med 67 bussar. Därefter följer kinesiska Golden Dragon med 58 bussar, samtliga eldrivna.

Först på fjärde plats i statistiken kommer en buss som inte är batterielektrisk, nämligen Setra med 35 bussar följd av Ebusco med 31 elbussar, Solaris med 29 och BYD med 21 elbussar.

Bland övriga busstillverkare med nyregistrerade fullstora bussar finns MAN (31 bussar) Mercedes-Benz (21), Iveco (2) Isuzu (1) och Irizar (1).

Taggat som: , , , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

2 kommentarer »

  1. Europæisk bus companies who buy Chinese are traitors, as China violate human rights, has millions in jail , and execute people

  2. And those who sell Volvo to the same chinese are?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)