Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN får stororder på elbussar till Oslo

MAN har fått en stororder på 76 elbussar till Unibuss i Norge. Bild: MAN.

Busstillverkaren MAN har fått sin första order på elbussar på den norska marknaden. Det är bussoperatören Unibuss som har beställt sammanlagt 76 MAN Lion´s City E för sin trafik i östra och nordöstra delen av den norska huvudstaden. Av bussarna är 17 ledbussar och 59 normallånga stadsbussar.

Skandinavien, inte minst Sverige, har blivit en stor marknad för MAN:s elbussar. Först ut i Skandinavien var Nobina i Malmö med 22 Lion´s City E. Sedan dess har Keolis beställt 75 Lion´s City 18 E, varav 60 till Göteborg och 15 till Stockholm. Till det kommer ytterligare tio Lion´s City 12-metersbussar till Stockholm, medan GUB i Uppsala har köpt tolv eldrivna ledbussar från MAN med en option på ytterligare 65 elbussar. Danska bussföretag har beställt sammanlagt 38 elbussar från MAN.

– Vi är mycket glada över att vårt långvariga partnerskap med Unibuss fortsätter, säger Malte Knauert, vd för MAN Truck & Bus Nordics.

De 76 elbussarna från MAN till Unibuss ska levereras i slutet av nästa år.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)